Hypotheek oversluiten
        Wilt u lagere maandlasten of een hypotheek die beter bij u past, dan kunt u uw huidige hypotheek oversluiten. Er zijn verschillende momenten gedurende de looptijd van uw hypotheek wanneer oversluiten voordelig voor u kan zijn.

 
Einde rentevast periode
Wanneer de rentevast periode van uw hypotheek afloopt ontvangt u meestal een nieuw aanbod van uw huidige hypotheekverstrekker. Het is verstandig om dit aanbod niet zomaar te accepteren. Misschien heeft een andere hypotheekverstrekker een beter aanbod.
 
Bij het aflopen van de rentevast periode kunt u uw hypotheek oversluiten naar een andere geldverstrekker zonder dat u boete betaalt. Een goed moment dus om te kijken of uw huidige hypotheek nog past bij uw wensen en mogelijkheden.
 
Het is verstandig om ruim voor afloop van de rentevaste periode al na te gaan of oversluiten wenselijk en aantrekkelijk is.
 
Lage rente
Als de hypotheekrente laag of dalend is en de eigen hypotheek nog een lange periode rentevast heeft staan tegen een hogere hypotheekrente, dan kan het oversluiten en vastzetten tegen een lage, vast rente aanzienlijk voordeel opleveren. Toch moet ook in dit geval bekeken worden of de kosten het voordeel niet overtreffen. 
 

Extra kosten
Verandert u van hypotheekverstrekker dan betaalt u opnieuw taxatie- en notariskosten en afsluitprovisie. Bij het oversluiten tijdens de rentevast periode moet u misschien ook nog een boete betalen. Toch kan het ook dan interessant zijn om uw hypotheek over te sluiten.

Het is belangrijk dat u zich goed laat adviseren door een adviseur van Hoekstra Assurantie. Maak snel een afspraak.
Meer informatie
> HUIDIGE RENTE
> WONINGEN
> WAT KOST EEN HYPOTHEEK
> VERBOUWINGSHYPOTHEEK
> CONTACT