Zorgverzekering

De zorgverzekering is een verzekering tegen ziektekosten. Iedereen die in Nederland woont of werkt, is wettelijk verplicht zich te verzekeren voor het basispakket van de zorgverzekering. Dat is vastgelegd in de Zorgverzekeringswet (Zvw). U bepaalt zelf bij welke zorgverzekeraar u een zorgverzekering afsluit.

 
Basispakket en acceptatieplicht
Het basispakket van de zorgverzekering vergoedt voor het grootste deel de kosten van de gezondheidszorg. De overheid beslist wat er in het basispakket zit. Zorgverzekeraars hebben een acceptatieplicht voor het basispakket. Dat betekent dat ze u voor het basispakket moeten accepteren, ongeacht uw leeftijd of gezondheidssituatie. 
 
 
Afspraak maken?
Klik hier om uw gegevens achter te laten. Wij nemen dan vrijblijvend contact met u op.

Degene die online hun gegevens achterlaten maken kans op een verrassingspakket! Daarnaast kan iedereen zijn huidige zorgverzekering vergelijken met onze zorgverzekeringen, premie's uitrekenen en offertes aanvragen.


Aanvullende zorgverzekering
Omdat het basispakket niet alle kosten vergoedt, zijn er ook aanvullende zorgverzekeringen. Bijvoorbeeld een aanvullende verzekering voor tandartskosten (als u 18 jaar of ouder bent). Een aanvullende verzekering is niet verplicht. U kunt een aanvullende verzekering afsluiten bij de zorgverzekeraar waar u ook uw basispakket heeft verzekerd. U mag dit ook bij een andere zorgverzekeraar doen. Zorgverzekeraars beslissen zelf wat er in de aanvullende verzekeringen zit. De verzekeraar heeft voor de aanvullende verzekering geen wettelijke acceptatieplicht. Een zorgverzekeraar mag u dus weigeren voor een aanvullende verzekering. 

Zorgtoeslag
Heeft u een laag inkomen, dan kunt u de kosten van de basisverzekering misschien deels vergoed krijgen. U kunt hiervoor zorgtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst.
 
Boete bij niet verzekerd zijn
In de Zvw staat dat iedereen verzekerd moet zijn voor het basispakket. Bent u niet verzekerd voor de zorgverzekering, dan kunt u een boete krijgen.
 
Meer informatie