Caravanverzekering

Uw caravan of vouwwagen is uw mobiele woning tijdens de vakantie. Het geeft u de vrijheid om te gaan en staan waar u wilt. Een goede caravanverzekering beschermt deze vrijheid.


De caravanverzekering dekt schade aan een caravan en (indien meeverzekerd) schade aan de daarbij behorende voortent / luifel en inboedel. De dekking is behoorlijk ruim, bijna alle schadeoorzaken inclusief eigen gebreken aan de caravan zelf (materiaal- en/of constructiefouten) vallen eronder.

Er zijn ook maatschappijen die met dekkingmodules werken; u kunt zelf kiezen wat u wel en niet wenst mee te verzekeren. Voor nieuwe caravans geldt veelal dat deze gedurende een bepaalde periode (meestal naar keuze 5 of 10 jaar) tegen nieuwwaarde is verzekerd. Daana is de dekking op basis van dagwaarde. De inboedel is tegen nieuwwaarde verzekerd.

De caravanverzekering is bedoeld voor particulier en recreatief gebruikte caravans. Eventuele verhuur van de caravan is in veel gevallen uitgesloten van dekking als de maatschappij daarvan niet op de hoogte is. Ook voor zakelijk gebruik en permanent gebruik gelden afwijkende premies en/of voorwaarden.

Voor stacaravans gelden vaak aparte varianten op deze verzekering, waarbij ook bijgebouwen en tuinaanleg kunnen worden meeverzekerd. Reisbagage wordt in het algemeen uitdrukkelijk van de dekking uitgesloten. Hiervoor kunt u een reisverzekering afsluiten. Uitgesloten is schade door catastroferisico’s (storm/aardbeving etc.) geleidelijk werkende (weers)invloeden en achterstallig onderhoud. Bij cascoschade geldt doorgaans een eigen risico.

Wij zijn ookAdressen

VERZEKERINGEN / SCHADE
Wijk 4-22 8321 GD Urk

ZIEKTEKOSTEN / MAKELAARDIJ / REGIOBANK
Holkenkamp 100 8321 AZ Urk

Contact

Telefoon 0527 - 681396

E-mail info@hoekstra-urk.nl