Over Hoekstra Assurantie bv

Hoekstra BV is in 1963 opgericht door de broers Jelle en Willem Hoekstra. De historie van ons verzekering- en makelaar kantoor op Urk.

Over Hoekstra Assurantie bv

Hoekstra BV is in 1963 opgericht door de broers Jelle en Willem Hoekstra. Voor die tijd was Jelle Hoekstra werkzaam voor assurantiekantoor De Wit uit Urk. In eerste instantie als medewerker, later als medefirmant.

 

Rond 1956 werd Jelle opgenomen in het sanatorium. Hierdoor werden zijn werkzaamheden waargenomen door zijn broer Willem. In die periode overleed de heer De Wit en namen beide broers na verloop van tijd (1963) de assurantieportefeuille van assurantiekantoor De Wit over. Jelle concentreerde zich daarna op het assurantiegedeelte en Willem nam daarnaast ook makelaardij voor zijn rekening. Deze beide takken werden gescheiden in een makelaardijkantoor Hoekstra en een assurantiekantoor Hoekstra.

Jelle Hoekstra Willem Hoekstra

Jelle Hoekstra |  Willem Hoekstra

In eerste instantie was het kantoor gevestigd aan Wijk 5-88 op Urk. In 1978 kon echter de voormalige pastorie van de gereformeerde kerk overgenomen worden en betrok (toen) Hoekstra Assurantie & Makelaardij BV het monumentale pand aan Wijk 4-22 op Urk. Sinds die periode is het bedrijf fors gegroeid.

In 2010 werd de voormalige tandartspraktijk aan de Holkenkamp aangekocht. In dit kantoor is het zorgloket gevestigd. Ook worden de activiteiten op het gebied van makelaardij en financieel advies vanuit dit kantoor verricht. Vanaf 2015 is hier ook RegioBank gevestigd.

Vanuit het pand Wijk 4-22 worden alle assurantie activiteiten en schadebehandelingen verricht.

In 1988 is het bedrijf gesplitst in Hoekstra Makelaardij B.V. en Hoekstra Assurantie B.V. Jelle Hoekstra is in 1998 overleden; Willem Hoekstra is er tot september 2018 werkzaam gebleven. Momenteel zijn er 26 personen in dienst. Deze verzorgen diverse werkzaamheden voor circa 7.500 relaties (particulier en zakelijk).

Wij zijn ookAdressen

VERZEKERINGEN / SCHADE
Wijk 4-22 8321 GD Urk

ZIEKTEKOSTEN / MAKELAARDIJ / REGIOBANK
Holkenkamp 100 8321 AZ Urk

Contact

Telefoon 0527 - 681396

E-mail info@hoekstra-urk.nl